Servicii de Consiliere parentală

"Copiii sunt oglinda părinților!"

Viața de părinte vine la pachet cu o mulțime de dificultăți. Pentru unele găsim rapid o rezolvare, pe când pentru altele trebuie să muncim mult, să ne documentăm și cel mai adesea să facem o muncă interioară intensă care devine și mai eficintă atunci când se întâmplă sub îndrumarea unui specialist.

Poate că ești mamă pentru prima oară sau că nu, dar nu ai mai întâmpinat această situație cu copilul tău și pur și simplu ești în impas. Ești învelită într-o avalanșă de crize și simți că nu mai poți, ai impresia că nu se va mai schimba nimic niciodată.
Când abia te-ai obișnuit cu un ritm și crezi că ai intrat în sfârșit pe un drum mai lin cu copilul tău, se schimbă totul radical și iată-te din nou în labirint.

Sau poate că deopotrivă ești mama mai multor pui și te simți copleșită, vinovată sau disperată să oprești luptele în care se angajează copiii tăi zi de zi.

Să știi că te înțeleg, am trăit și eu aceste situații și emoții atât de intens, la fel ca tine.

Dacă ești deja aici înseamnă că ești un părinte suficient de bun, chiar dacă uneori nu vezi asta. Este normal să simți tot ceea ce simți acum. Sunt aici și îți trimit o îmbrațișare și să îmi ofer disponibilitatea de a te însoți chiar acum în călătoria ta de părinte.

Ședințele de consiliere parentală se țin LIVE o dată pe săptămână sau mai rar (în funcție de ritmul și disponibilitatea ta) și se vor desfășura online sau față în față în București.

Ce este consilierea parentală?

Consilierea parentală este un serviciu adresat părinților sau persoanelor care au copii în îngrijire și care au o stare de sănătate psihică bună.

Scopul consilierii parentale este acela de a-l ajuta pe adult să:

 • descopere în interiorul său abilitățile necesare prin care va putea crește un viitor adult conștient de sine;
 • înțelegă și să răspundă nevoilor psihologie ale copilului. 

De foarte multe ori, dificultățile comportamentale ale copiilor apar ca rezultat al dinamicii din familia lui sau al unui stil parental bazat pe disciplinare fizică și abuz emoțional. Adesea, noi, părinții, suntem cei care au nevoie de psihoeducație și sprijin pentru a ne elibera de bagajul transgenerațional, reușind în acest fel să oferim copiilor noștri o educație bazată pe iubire necondiționată și respect reciproc. Excepție fac acele situații în care copilul prezintă o tulburare și impune lucrul cu un specialist în sănătate mintală.

Câteva situații pentru care poți cere ajutor în conșiliere parentală:

 • Relația fraților (pregatirea pentru un nou membru în familie, regresul primului născut, conflicte între frați, competitivitate, vinovăție etc);
 • Dificultăți de gestionare a relației părinte – copil (temperamente diferite, opozitionism, sfidare, limite, granițe personale etc)
 • Comportament neadecvat – copilul lovește, vorbește urât, refuză cooperarea etc;
 • Adaptarea la gradinita;
 • Pregatirea pentru scoala;
 • Gestionarea ecranului;
 • Tantrumuri;
 • Agresivitate (copilul lovește, mușcă, vorbește urât);
 • Dorința ta de a crești în rolul de părinte;
 • Trecerea de la scutec la olita;
 • Alte aspece care țin de dezvoltarea armonioasa a copiilor;

Iată câteva dintre lucrurile pe care le putem face împreună în cadrul unei ședințe de consiliere parentală:

Ce primești în cadrul programului de consiliere individuală?

Te voi ajuta prin tehnici de consiliere parentală eficiente, care au la bază strategii dovedite științific. În plus promit să răspund punctual întrebărilor tale oricând ai nevoie de suport între ședințe, prin email sau WhatsApp.

Materiale cu scop psihoeducațional în baza abordărilor științifice precum Mindful Parenting, Coaching Emoțional, Teoria Imago sau Positive Discipline.

Vom lucra împreună exerciții practice care au drept scop găsirea de răspunsuri din interior. De asemenea dacă vei considera mai util pentru tine, poți lucra exercițiile înte ședințe, iar la întâlnirea noastră să discutăm pe marginea descoperirilor.

Sunt aici și pentru a te responsabiliza. Mă voi asigura că vei face ceea ce spui că vei face, oferindu-ți remindere în momente stabilite de comun acord prin email sau WhatsApp.

Pentru că dincolo de a fi consilier parental, sunt și eu mamă ca și tine, înțeleg foarte bine ceea ce traiești și te asigur că vei avea parte de toată căldura, empatia și confidențialitatea mea pe tot parcursul acestui program.

Lucrul cu noi înșine vine la pachet cu multe provocări, și totodată cu tot atât de multe rezultate faine, la care nu te-ai fi gândit. Vei face cunoștință la o altă versiune a ta, vei vedea schimbări pozitive în atitudinea copiilor și vei deveni mai încrezătoare.

În funcție de nevoile tale, te voi ajuta cu exemple concrete de comunicare, jocuri, activități.

Ești pregătită?

Ședințele de consiliere parentală individuale sunt pentru tine dacă vrei să:

Toate acestea pentru 240 ron (TVA inclus)/ședință

*pentru o colaborare mai lungă de 4 ședințe oferta poate fi personalizată.

Despre mine

Sunt Mădălina Mărian, consilier parental și Co-fondatorul proiectului Empowered Parents. 

 

Sunt absolventă a celui mai complex program științific de formare în parenting din țara noastră, Parenting MasterClass organizat de Pagina de Psihologie și Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie. Am aflat de la cei mai renumiți experți în psihologie și parenting cum se poate transforma relația părinte – copil.

 

Lucrez cu mame de preșcolari și școlari mici la îmbunătățirea relației acestora cu copii lor.

Vrei să afli din timp despre cursurile și programele de consiliere parentală pe care le organizez și să te bucuri de DISCOUNTURI la ele? Înscrie-te la newsletter și vei primi periodic în Inbox discounturi și bonusuri, noutăți, sfaturi utile și ghiduri GRATUITE de parenting.

Înscrie-te în grupul de socializare mama și bebe.

 

Felicitări! Mai ai un pas până la înscrierea. Aștept cu bucurie să ne cunoaștem!

 


  Înscrie-te la atelierul online “Cum să îți îmbunătățești relația cu copilul tău”

  Felicitări! Mai ai un pas până la înscrierea. Aștept cu bucurie să ne cunoaștem!

   

    

   Înscrie-te la atelierul cu prezență fizică “Cum să îți îmbunătățești relația cu copilul tău”

   Felicitări! Mai ai un pas până la înscrierea. Aștept cu bucurie să ne cunoaștem!